Kontakta oss

Välj rätt tak

Taket är ett viktigt val av många anledningar. Eftersom värmen stiger uppåt så är det viktigt att välja rätt tak som matchar ditt val av partier, stomme och grund. Nedan hittar ni tre olika modeller av tak och deras främsta fördelar och nackdelar. 


Använd det naturliga ljuset

Vill du dra nytta av det naturliga ljuset i så stor utsträckning som möjligt så ska du välja ett genomskinligt takmaterial, antingen glas eller kanalplast. Båda släpper igenom ljuset, men också en del av värmen.

Om du väljer ett genomskinligt tak, tänk på i vilket väderstreck ditt uterum ligger. Ljuset som kommer från söder och väster är väldigt skarpt, medan det kommer ett mer ”mjukt” ljus från norr och öster.

Glastak

Glastak ger en magiskt rymd i rummet och skapar ett väldigt luftigt rum. Tänk på att om rummet ligger i söderläge så rekommenderas solskyddsglas skarpt, då det blir väldigt varmt i ditt uterum under sommarens allra varmaste tid. 

Kanalplasttak

Taken tillverkas i polykarbonat som är ett starkt och slagtåligt material med bra ljusgenomsläpp. Takplattorna finns i olika tjocklekar mellan 16, 32 och 55 mm, med olika isolerande egenskaper.

Våra tak har lång livslängd. Vi har dessutom försett takplattorna  med skyddande UV-skikt, som gör att taket inte gulnar, samt att takprofiler har en termiskt bruten köldbrygga. Profilsystemet är i aluminium och plast med tillhörande infästningsdetaljer helt i rostfritt material.

Isolerat plåttak

Isolerat självbärande bandplåttak kan bidra till ett mer enhetligt utseende på ditt rum i förhållande till ditt befintliga hus. Plåttaket håller mycket hög kvalitet.

Taket går att få i både 200 mm och 300 mm. Har du ett tak på 200 mm har det ett U-värde på 0,214 och vid isolering 300 mm är U-värdet 0,116.

Det behövs inga takstolar vid montaget av isolerat plåttak då taket är självbärande, vilket gör att man får ett snabbt och enkelt montage.

Produktspecifikation


Monteringsanvisning