Kontakta oss
Välj rätt tak

Tak

Taket är ett viktigt val av många anledningar. Eftersom värmen stiger uppåt så är det viktigt att välja rätt tak som matchar ditt val av partier, stomme och grund. Nedan hittar ni tre olika modeller av tak och deras främsta fördelar och nackdelar. 


Inga standardmått -dina mått!

Vi tillverkar Core efter dina mått och önskemål.

Hellånga handtag

Core levereras alltid med hellånga handtag som ger ett modern intryck men som också gör partiet stabilt!

Skjutlås och 6mm glas

Core kommer alltid med invändiga skjutlås och 6mm härdat glas utan tillägg.

DOkument och information

Kanalplasttak

Kanalplast är det vanligaste takmaterialet på uterum. Det är starkt och tåligt och ger ett mjukt ljusinsläpp utan skarpa reflexer. Taken tillverkas i polykarbonat som är ett starkt och slagtåligt material med bra ljusgenomsläpp. Kanalplast tak är enkelt att montera och det krävs ingen kran. Takplattorna finns i olika tjocklekar från 10 till 55 mm, med olika u-värden. Tjockare tak = bättre u-värde.

Det har skyddande UV-skikt som gör att taket inte gulnar, vi levererar alltid taket med profiler som har bruten köldbrygga för att minimera risken för kondens och bibehålla ett bra u-värde!


Produktspecifikation


Monteringsanvisning


DOKUMENT OCH INFORMATION

Glastak

Glastaken har ett härdat glas på ovansidan samt ett laminerat glas på undersidan för maximal personsäkerhet. Ett glastak med dess stora yta mot himlen och därmed även solen kan bli ett härligt inslag för rymd och frihetskänslan. Men om det ligger i sydliga väderstreck samt att vi har turen och får en solig sommar kan det snabbt bli för mycket av det goda. Väj mellan flera glasalternativ för att kontrollera värme och ljusinstrålning med olika typer av solskyddsglas.Produktspecifikation


Monteringsanvisning


DOKUMENT OCH INFORMATION

Bandtäckt plåttak

Isolerat självbärande bandplåttak kan bidra till ett mer enhetligt utseende på ditt rum i förhållande till ditt befintliga hus. Plåttaket håller mycket hög kvalitet.

Taket är fyllt med isolering på 200mm med ett U-värde på 0,214 och vid isolering 300 mm är U-värdet 0,116. Det behövs inga takstolar vid montaget då taket är självbärande. Snabbt och enkelt montage,Produktspecifikation


Monteringsanvisning